Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka należy umyć i pokroić w cienkie( ok 0,5-1cm) długie paski. Następnie wkładamy mięso do głębokiego pojemnika, dodajemy kurkumę, papryczkę mieloną, sól i pieprz(wedle uznania) oraz łyżkę oleju. Wszystko razem mieszamy. Można ( ale nie trzeba) wstawić na chwilę do lodówki, żeby mięso przesiąkło przyprawami.
Mięso układamy na patelni teflonowej ( albo innej do której potrawy nie przywierają) i smażymy bez tłuszczu ok3-5 minut na dużym ogniu. Chodzi o to, żeby kurczak delikatnie się przyrumienił z obu stron.
Gotowe :) paluszki można podawać jako danie główne z ziemniaczkami i surówką lub jako przekąskę.
Smacznego!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !