Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kapustą,kalafiorem i groszkiem II

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
150 gram
kapusta
100 gram
groszek konserwowy
100 gram
marchewka
1 szt
ziemniaki
3 szt
natka pietruszki
do smaku
ziele angielskie
4 kulki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
4 łyżki
kostka rosołowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą,kalafiorem i groszkiem II

Do garnka wlewamy 0,75 l wody,wrzucamy kostkę rosołową,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę marchewkę.Dodajemy przyprawy.Zupę gotujemy pod przykryciem,gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy małe różyczki kalafiora,pokrojoną drobno kapustę i groszek.Wszystko gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania dodajemy 4 łyżki śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak