Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwica z grzybami w marynacie z czerwonego wina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
ok 1 kg
grzyby
ok 40 dag
cebula
1 sztuka
oliwa
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone
1,5 szklanki
ocet winny
3-4 łyżki
cebula
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
seler
1/2 sztuki
czosnek
1 zabek
jałowiec
2-3 ziarenka
Kolendra cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1-2 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z grzybami w marynacie z czerwonego wina

Marynatę przygotowujemy wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59155/marynata-do-wieprzowiny.html

Polędwicę myjemy i osuszamy. Wkładamy ją do marynaty i odstawiamy na około 2- 3 godziny. Cebulkę siekamy, podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy grzybki, dusimy do miękkości. Polędwicę oprószoną solą i pieprzem przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół polędwicy układamy podsmażone grzybki, podlewamy odrobiną czerwonego wytrawnego wina. Wstawiamy do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika i pieczemy przez około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.10.2013 07:06
wygląda smacznie
RenataZ-et 01.10.2013 09:53
świetne mięsko
IKrakowianka 30.09.2012 18:22
mam na to ochotę:)
ilka_86 29.06.2012 21:28
smaczny obiadek
Damian19 18.10.2010 22:18
całkiem fajne mięsko
Katarzyna/kate1980 17.10.2010 07:51
pyszniutkie
iwa643 16.10.2010 07:06
fajny przepis
Iwusia 14.10.2010 00:09
Jakie soczyste to mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak