Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć w rumie (najlepiej na noc).Ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pozostałe składniki.Zmiksować.
Formę na babkę z kominem posmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto, powkładać namoczone w rumie śliwki i piec przez ok.45-50 minut w temp. ok.180 stopni w termoobiegu.
Polać polewą czekoladową.(rozpuścić czekoladę w mleku)
Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi, wystudzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ale ładnie wygląda! :) na pewno jest smaczna :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jaka śliczna
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zabieram kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wygląda bosko
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ale pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda idealnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !