Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynata do wieprzowiny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny
3-4 łyżki
cebula
1 sztuka mała
marchewka
1 sztuka
seler
0,5 sztuki
jałowiec
3 ziarenka
Goździki całe Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
kolendra
tymianek
1 szczypta
bazylia
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
wino czerwone wytrawne
1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1-2 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wieprzowiny

Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę i selera kroimy w słupki, czosnek drobno siekamy. Czerwone, wytrawne wino łączymy z octem winnym, mieszamy, dodajemy warzywa( cebula, marchewka, seler). Ziarna jałowca, czarnego pieprzu, kolendry i ziela angielskiego rozgniatamy w moździerzu, dodajemy do marynaty wraz z czosnkiem. Następnie dodajemy goździki, liść laurowy, tymianek i bazylię.
Mięso zalewamy tak przygotowaną marynatą i odstawiamy na około 2- 3 godziny. Co jakiś czas mięso możemy przekręcić.
Marynatę przygotowaną w ten sposób stosuję bardzo często do marynowania wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.05.2013 14:25
bardzo fajna
Wafelek2601 11.05.2013 22:49
Mięso z takie marynaty musi być pyszne
11.03.2013 22:46
ciekawy pomysł na marynatę-mięso później na pewno świetnie smakuje
Miki 26.06.2012 13:54
super
Agnik 04.03.2012 15:48
rewelacja
anja3107 15.10.2010 12:07
oj na pewno
iwa643 14.10.2010 07:11
na pewno smaczna
Iwusia 13.10.2010 22:29
Marynata ładnie się prezentuje i smakowo wydaje się być smaczne połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak