Sposób przygotowania

Cukier, jajka, olej i drożdże rozmieszać.
Dodać lekko podgrzane mleko.
Wszystko połączyć mieszając do momentu rozpuszczenia się cukru.
Dodać mąkę i znowu mieszać.
Na koniec dodać czipsy bananowe, mieszankę żurawiny, rodzynki i delikatnie wymieszać ciasto.
Do dwóch foremek keksowych wyłożonych papierem do pieczenia wyłożyć masę, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut.
Po upływie tego czasu wstawić foremki do piekarnika, nastawić temperaturę na 175 stopni, czas 50 minut.
Po upieczeniu przestudzone ciasto posmarować lukrem zrobionym z wody, kakao i cukru pudru.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    najlepsze są te bakalie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Nie zapisało mi jednego składnika: 3 garście chipsów bananowych
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię keks z dużą ilością bakalii

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !