Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Cebule obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Następnie ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę wraz z usmażoną cebulą. Do zmielonych ziemniaków i cebuli dodajemy starty ser, wbijamy jajo, dosypujemy mąkę ziemniaczaną oraz odrobinę soli, pieprzu i ulubionych przypraw, np. bazylii. Następnie dokładnie mieszamy. Uzyskana masa powinna być zwarta. Formujemy dłońmi kulki o średnicy około 3cm. Kule obtaczamy w bułce tartej tuż przed wrzuceniem do głębokiego i gorącego oleju. Smażymy podobnie jak frytki, czyli kilka chwil na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    oryginalny przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawy i przepis i smak i wizualizacja.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fantastyczny dodatek do obiadu!!! koniecznie wyprobuje przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyszne
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Wygłąda bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hefalump

    cudo!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale ciekawa nazwa,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !