Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy żółtka, śmietanę,ocet. Można dodać szczyptę soli. Zagniatamy ciasto a następnie zbijamy wałkiem przez kilka minut. Zagniecione ciasto dzielimy na kilka części. Każdą część należy bardzo cienko rozwałkować. Następnie wycinamy prostokąty i robimy na środku nacięcie nożem, przekładamy jeden koniec prostokąta przez nacięcie. Smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone faworki najlepiej rozkładać na ręczniku papierowym, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    Uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !