Sposób przygotowania

Z 8 jajek pieczemy biszkopt w tortownicy. Ostudzony kroimy na 3 części. Mleko 0,5 litra zagotować, w reszcie mleka rozpuścić budyń i roztrzepać dokładnie 4 żółtka, dodać pól szklanki cukru, wlać na gotujące się mleko, mieszać żeby nie zrobiły się grudki, ostudzić. Utrzeć masło dodając po łyżeczce budyniu. Ucieramy na puszysty krem. Można nasączyć płaty biszkopta ponczem np 50 ml spirytusu, 100 ml woda ostudzona przegotowana, kilka kropel dowolnego aromatu. Przekładamy torcik masą, zostawić trochę kremu do posmarowania boków torcika, schłodzić w lodówce i przeciąć na pół. Wyciąć kształty skrzydełek motyla i złożyć w kształt motyla. Galaretkę rozpuścić w 0,8 l gorącej wody. Tężejącą galaretką zalewamy ułożone na wierzchu truskawki. Wstawiamy do lodówki. Boki smarujemy kremem, obsypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    o jaki śliczny ja też muszę się pochwalić że mam podobny u siebie w przepisach
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Tak śliczny też mi sie podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Super dekoracyjny szczególnie dla dzieci
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Bardzo fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Piękny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    pyszny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super na urodzinowe przyjęcie dziecka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !