Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowane roladki drobiowe

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka
4 filety
mrożony szpinak
20 dag
masło
3 łyżki
olej
1/2 szklanki
słodko - pikantny sos chili
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
żółty ser
15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki drobiowe

Mięso porcjujemy na kotlety, zalewamy marynatą. Marynata: olej mieszamy dokładnie z sosem słodko-pikantnym. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Czosnek drobniutko siekamy, dodajemy na rozpuszczone masło na patelni, następnie dodajemy szpinak i przesmażamy mieszając. Każdy kotlet smarujemy szpinakiem, układamy plaster sera żółtego, spinamy wykałaczkami. Grillujemy do miękkości mięsa, smarując co pewien czas roladki pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 02.05.2012 21:23
smaczne roladki
Katarzyna/kate1980 12.10.2010 08:32
szkoda tylko że słabo to zdjęcie widać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak