Sposób przygotowania

Pomidory myjemy (jeśli ktoś woli, to obieramy ze skórki) i kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy do dużej miski, przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
Ja dodałam jeszcze około 1 płaskiej łyżeczki majeranku (nigy wcześniej tak nie robiłaś, chciałam zobaczyć jaki to da smak).

Pomidory zostawiamy tak na jakiś czas w misce, by wypuściły sok i przeszły przyprawami.

Następnie dodajemy Kremowy Mix Danone (lub inną śmietanę 18%) i mieszamy.

GOTOWE! :D

Ja włożyłam do lodówki przed zjedzeniem, nie smakuje mi bowiem ciepła śmietana.
Takie jedzonko często przygotowuję na kolację.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !