Sposób przygotowania

Jaja rozbełtać,dodać mąkę i wymieszać tak aby powstała konsystencja ciasta naleśnikowego,dodać pokrojone drobno jabłko,cukier waniliowy,sól, troszkę oleju wymieszać,można dodać płatki migdałów i danonka waniliowego. Na patelnię dać troszkę oleju(nie trzeba dużo bo olej jest też w cieście). Kłaść łyżką na mocno rozgrzaną patelnię 1łyżka=1placuszek. Po usmażeniu mozna posmarować dżemem,ale i bez tego są pyszne.
Moje 2letnie dziecko uwielbia je na śniadanie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    robię podobne są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !