Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krakówka
500 gram
pieczarki
100 gram
ogórek kiszony
100 gram
tymianek
do smaku
oregano
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
do smaku
masło do smarowania formy
do smaku
papryka zielona
100 gram
papryka czerwona
100 gram
boczek wędzony
50 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z warzywami

Mięso wyporcjować, rozbić. Posmarowac roztopionym masłem, natrzeć czosnkiem, posypać tymiankiem, oregano i solą do smaku. pieczarki pokroić w plasterki ułożuć na mięsie. paprykę i ogórka pokroić w cienkie plastry i zrobić kolejną warstwę z warzyw. na samą górę raż jeszcze pieczarki i wszystko przykryc boczkiem wędzonym.

całość zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w tem 200 stopni przez ok 30-40 min. na sam koniec odkryć folię i przybiec sama górę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak