Sposób przygotowania

Odcinamy białą część pora, tylko ona będzie potrzebna. Myjemy ją, ewentualnie zdzieramy wierzchnią warstwę. Następnie przekrawamy wzdłuż i cienko kroimy na półksiężyce. Wrzucamy do głębokiego talerza i posypujemy solą. Mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny. Od czasu do czasu możemy zamieszać. Por w tym czasie ma zmięknąć i puścić sok. Krążki ananasa wyciągamy z puszki i kroimy na małe kawałki. Następnie ręcznie odciskamy ananasa nabierając po odrobinie w dłoń i ściskając aż wyleci nadmiar soku. Wrzucamy odciśniętego ananasa do miski i podobnie postępujemy z selerem. Nie wymaga on krojenia, ale również ręcznie go odciskamy i wrzucamy do miski z ananasem. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę i dodajemy do ananasa i selera. Por po dwóch godzinach również ręcznie odciskamy i wrzucamy do pozostałych składników. Dodajemy majonez. Nie podaję ile dokładnie majonezu dodajemy ponieważ niektórzy wolą więcej, inni mniej. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Zwykle żadne dodatkowe przyprawy nie są już potrzebne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    robię taką jest pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    robię taką samą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !