Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Utrzeć na puszystą masę masło z cukrem, wbić jaja, dodać mąkę, odcedzone rodzynki i całość dokładnie wymieszać. Na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blachę łyżeczką nakładać ciasteczka, uważając, aby nie były zbyt blisko siebie - po ułożeniu ciasteczek lekko spłaszczyć je ręką. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku przez 8-10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewaelacja dla meza :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    szybkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !