Sposób przygotowania

Gęś i kuropatwy upiec w piekarniku. Gdy ostygną, obrać mięso z kości i drobno posiekać, odrzucająć skóry i żyły i zmielić. Osobno udusić 1 wątróbkę cielęcą i 1 gęsią z kilkoma cebulami - na smalcu wytopionym z drobno pokrojonej słoniny, dodając 2 bułki bez skórki, bazylię, ziele angielskie i listek bobkowy. Gdy masa ostygnie, zmielić i wymieszać z mięsem z gęsi i kuropatw. Dodać bulion, dodać pieprz, sól, wbić jajka, wymieszać, włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i upiec. Piec około godziny, po czym pozostawić w formie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !