Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z dodatkiem oliwy i soli. Pesto wcześniej przygotować - przepis na pesto już podawałam,ale jeszcze raz tu podaję:
orzeszki nerkowce, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek (Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy.)
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć na patelnię, dodać pokrojone oliwki i podlać oliwą z pomidorów. Poddusić.Podlać wodą i dusić ok 10 minut.W tym czasie mozarellę zetrzeć na tarce. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto. Podduszone pomidory i oliwki dodać do makaronu,lekko wymieszać. Podawać posypane serem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ale apetycznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    ale muszą być pyszne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe ;;
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam, pycha
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda apetycznie , na pewno nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na pewno pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    uwielbiam makarony tego typu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !