Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem, dolewać stopniowo olej (stale ucierając). Do gotowej masy wsypać mąkę, sodę i kakao. Wymieszać. Dodać rodzynki i orzechy. Starannie utrzeć, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na końcu połączyć masę z jabłkami. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    uwielbiam ciasta z jabłkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !