Sposób przygotowania

Masa makowa;mak spażyć i zmielić,dodać cukry,roztopione masło i na końcu dodać pianę z białek i pokrojone bakalie.
Ciasto drożdżowe;zrobić rozczyn z 0,5 szkl mleka,drożdży,łyżki mąki i cukru.ZOLtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ,rozczyn,sól,resztę mleka i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na 2 części rozwałkować i posmarować masą makową i zwinąć.Zostawić do wyrośnięcia i przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem.Piec około 1 h w 160 st.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    aż sie zachciało kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    coś wspaniałego ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !