Sposób przygotowania

Filety z ryby rozmróź dzień wcześniej, posól, popieprz, obficie skrop sokiem z cytryny, możesz również posypać ulubionymi ziołami, np. tymiankiem, a następnie wstaw na noc do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Marchewkę, seler i por obierz i umyj. Marchewkę i pora pokrój w talarki, seler pokrój w słupki. Następnie warzywa wrzuć do usmażonej cebuli i duś 30 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli w czasie duszenia wyparuje za dużo wody, to podlej warzywa przegotowaną wodą. Po 30 minutach warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj koperek i ułóż na wierzchu filety. Przez pół godziny duś filety razem z warzywami, co 10 minut obracając je na drugą stronę. Pamiętaj o delikatnym poruszaniu zawartości patelni drewnianą łopatką aby nic nie przywarło do dna, a także o podlewaniu wodą. Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładnie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    uwielbiam ryby w takim wydaniu:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Bardzo lubię tak przyrządzone filety z ryby:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    Pięknie podane!!! Naprawdę super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smacznie i zdrowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super i pewnie tak smakuje!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pysznie wygląda - muszę spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Wygląda naprawdę bardzo apetycznie i tak też pewnie smakujeL)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !