Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leczo z pieczarkami i parówkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
3 sztuki
cebula biała
2 sztuki duże
pieczarki
30 dag
cukier drobny
- do smaku
mąka
- do zagęszczenia
parówki
30 dag
Papryka słodka mielona Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
bulion mięsny
1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
4 łyżki
papryka czerwona
3 sztuki dyże

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z pieczarkami i parówkami :

W sezonie na paprykę wekuję sobie paprykę z pomidorami na leczo .Potem to już tylko dodać co tam przyjdzie do głowy i dodusić.
Przełożyć zawartość słoika do garnka ( jeśli ze świeżej papryki to wypestkować je i pokroić w paski, a pomidory w pół plasterki – dusić razem bez wody 30 minut mieszając ). Cebule pokroić w piórka i zezłościć na 2 łyżkach oleju- włożyć do papryki. Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć na rumiano na pozostałym oleju dodając w końcowej fazie masło. Dodać do reszty składników. Parówki pokroić w kawałeczki i też wymieszać z resztą składników. Wrzucić kostki mięsne .Dusić 30 minut. Doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną , cukrem .Zagęścić mąką .Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki z ziemniakami lub pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.08.2013 08:50
fantastyczne kolorki
zbysio 21.04.2012 23:04
oooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak