Sposób przygotowania

W sezonie na paprykę wekuję sobie paprykę z pomidorami na leczo .Potem to już tylko dodać co tam przyjdzie do głowy i dodusić.
Przełożyć zawartość słoika do garnka ( jeśli ze świeżej papryki to wypestkować je i pokroić w paski, a pomidory w pół plasterki – dusić razem bez wody 30 minut mieszając ). Cebule pokroić w piórka i zezłościć na 2 łyżkach oleju- włożyć do papryki. Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć na rumiano na pozostałym oleju dodając w końcowej fazie masło. Dodać do reszty składników. Parówki pokroić w kawałeczki i też wymieszać z resztą składników. Wrzucić kostki mięsne .Dusić 30 minut. Doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną , cukrem .Zagęścić mąką .Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki z ziemniakami lub pieczywem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooo
  • 0
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    fantastyczne kolorki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !