Sposób przygotowania

Grzyby dzień wcześniej zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Do garnka wkładamy poszatkowane kapusty, namoczone prawdziwki pokrojone na kawałki, włoszczyznę, całą cebulę i zalewamy wszystko zimną wodą i gotujemy. W trakcie przyprawiamy przyprawami Prymat: pieprzem, zielem oraz liściem. Po ok 45 min dodajemy żeberka i gotujemy do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości. Kości oraz cebulę wyrzucamy, a mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Dla smaku posypujemy solą, pieprzem i odrobiną cukru.Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Babcine przepisy najlepsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    smaczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiam kapuśniak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !