Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

NAPOLEONEK

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
margaryny
1/2 kostki
cukru
4 łyżki
śmietany
1 łyżka
proszku do pieczenia
1 łyżka
jajko
2 całe
żółtko jajek
2
smalcu
1 łyżka
mąki ile wejdzie
Składniki na masę:
mleko
3 szklanki
jajko
4
cukru
1 szklanka
cukier waniliowy
1
Sklep Prymat
mąki ziemniaczanej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: NAPOLEONEK

Wykonanie ciasta:
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na cztery części i każdą część rozwałkować na nie za cienki placek. Placki piec oddzielnie.
Wykonanie masy:
Margarynę z mlekiem zagotować. Jajka z cukrem ubić, dodać mąkę, cukier waniliowy. Wymieszać i wlać na gotujące się mleko cieniutkim strumieniem ciągle mieszając. Chwilkę gotować następnie trochę masę przestudzić i przekładać nią upieczone wcześniej cztery placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.08.2011 12:18
super
jola1512 08.04.2011 09:34
super
Allice 12.11.2010 09:48
uwielbiam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak