Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Marchewkę i cukinię obrać, pokroić w słupki. W garnku wstawić wodę, ugotować makaron, oddzielnie ugotować warzywa. Mięso robić delikatnie, oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Do tłuszczu ze smażenia należy dodać masło i mąkę, zasmażyć, rozprowadzić bulionem oraz śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodać plastry polędwicy i podgrzać je w sosie. Makaron wymieszać z warzywami, rozłożyć na talerze, na makaronie układać polędwicę, całość polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    jadłam taką, bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !