Sposób przygotowania

Mak gotuje się z mlekiem ok. 10 minut. następnie trzeba zlać mleko i przekręcić mak przez maszynkę ok. 2-3 razy. Do maku dodać 5 żółtek, mąkę i zapach. pianę z białek ubić z cukrem i dodać do maku. Piec ok. 30-35 minut.
Masa: 2 szklanki mleka, 4 łyżki kaszy manny, 1 szklanka cukru i 1 margaryna. Ugotować kaszę z mlekiem i cukrem. Następnie margarynę rozkręcić dodając zimną kaszę. Powstałą masą smarować upieczone ciasto.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !