Sposób przygotowania

Masło roztopić, ostudzić. Jaja ubic z cukrem na krem, dodac kakao, cukier waniliowy, mleko lub rum, dalej ubijać ale na wolnych obrotach. Wlać masło, ubijac dalej wolno ok 1min. Masa ma lekko stęzec.

Forme keksowa wylozyć papierem do pieczenia, dno pokryc masą, na to herbatniki, masa, herbatniki i tak naprzemian. Na gorze ma byc masa. Nakryc z wierzchu folią , obciazyć czymś i wstawic do lodówki na min. 4 h. Zdjac obciazenie, folię, ciasto wyjac z formy i papeiru. Posypałam cukrem pudrem (a wczesniej mialam troche pokruszonego biszkoptu kakaowego wiec z wierzchu ciasto posypałam). Pokroic na palstry.

Moje jest troche krzywe bo ciasto mi sie przesuneło bardziej na jedna strone keksówki. Proste i bardzo dobre. Dałam rumu zamiast mleka i dzieki temu smak był bogatszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zaintrygowała mnie nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię ciasta, których nie trzeba piec, więc z pewnością wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    już myślałam o zimnym hoddogu, a tu taka niespodzianka, ciekawie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentuje się bardzo apetycznie i ma zaletę - na pewno nie przypali się w czasie pieczenia:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !