Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciap kapusta Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1.5 kg
kapusta kiszona
80 dkg
cebule
2 sztuki
smalec
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciap kapusta Eli

Kapustę zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,ugotować do miękkości.Odlać kapustę,wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.Ziemniaki ugotować,odlać i utłuc tłuczkiem do ziemniaków.Poszatkowaną cebulę przesmażyć na smalcu.Do utłuczonych ziemniaków dodać kapustę,cebulę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.08.2011 15:02
do kawałka mięcha akurat..
oliwkowa
oliwkowa 17.02.2011 21:52
Mniam
Ewa104 14.02.2011 12:02
Nie jadłam takiej kapustki ale wypróbuję na pewno.Ciekawy dodatek do drugiego dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak