Sposób przygotowania

Na patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy posiekany czosnek i cebule i kilka minut podsmażamy, potem dodajemy pomidory z puszki i koncentrat i marchewkę pokrojoną w kostkę i dusimy a potem dodajemy mięso mielone i dusimy razem, dodając sól i pieprz oraz bazylię. Przyrządzamy sos beszamelowy z 2 łyżek masła, 1/2 litra mleka, soli i pieprzu oraz mąki. Potem do naczynia żaroodpornego wlewamy kilka łyżek sosu beszamelowego i układamy na przemian makaron lasagne i sos pomidorowy, na wierzch posypujemy serem żółtym, sosem i beszamelem, pieczemy w piekarniku 180 stopni około 1 godziny. Można posypać tez parmezanem dodawanym przez Włochów do większości makaronów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie, aż chce się zjeść :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    swietny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !