Przepis i sposób przygotowania na: Tort wielosmakowy- osiemnastkowy
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół
Biszkopt różowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisiel. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Masła miksowac ok. 20 minut, dodac cukier, jeszcze chwile pomiksować. O 2/3 dodac kakao, do 1/3 sok z cytryny.
Przełozenie: biszkopt jasny +masa ciemna+ biszkopt różowy+ masa ciemna+ biszkopt jasny+ masa jasna
Boki posmarowac masa jasna i obsypac posypka, kwiatki zrobic masa ciemna.