Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto drozdżowe z budyniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
5 dkg
mleko(do ciasta)
1 szklanka
olej
2 lyzki
cukier
3 lyzki
cukier waniliowy
1
Sklep Prymat
mąka pszenna
3 szklanki
jajko
2
sól
1/2 lyzeczki
Sklep Prymat
budynie śmietankowe
4
mleko
1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drozdżowe z budyniem

W misce tupperware zasypac drożdze cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Wbic jajka, dodać cukier waniliowy, sól i wymieszać. Wlac ciepłe mleko z olejem oraz wsypac mąkę. Ciasto wymieszać łopatka tupperware. Lekko posypac maką i zamknąc miskę. Paroma kulistymi ruchami miski wyrobić ciasto. Wstawić miskę do ciepłej wody lub na grzejnik. Gdy pokrywa się otworzy ponownie zamknąć. Po 2 otwarciu ciasto jest gotowe. Przygotować budynie. Wyłożyć na brytfankę i wylać na ciasto budynie. Piec w 180 st jak ciasto drożdżowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.09.2012 21:18
mniam
ewelina/bunia 24.03.2011 20:12
smaczne
iknkirke 21.11.2010 09:46
ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak