Sposób przygotowania

Wodę zagotować z cukrem,wystudzić. Ryż kilkakrotnie wypłukać pod bieżącą wodą. Rodzynki przelać wrzątkiem i odcedzić. Cytrynę można podzielić na cząstki( ja tak robię) albo tylko wycisnąć sok.Do balona wsypać wszystkie składniki łącznie z drożdżami( to są takie drożdże do ciasta) zalać wystudzoną wodą. Odstawić na 6 tygodni; po tym czasie zlać przez gazę i odstawić znowu na 8 tygodni ( chociaż już po 10 dniach nadaje się do spożycia) im starsze tym lepsze

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajne,mi sie podoba choć nie pijam alkoholu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    próbowałam dobre
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Wiele lat temu próbowałam własnych sił w domowej produkcji wermuta ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !