Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Żółtka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym - zmiksować. Dodać piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na formę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w temp. 180\'C ok 30 min. Gruszki obieramy a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka dodajemy cynamon i 2 łyżki wody i dusimy ok 10 min. co jakiś czas mieszając.Trzy galaretki rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą dodajemy do gruszek i mieszamy dość energicznie. Gotowe nakładamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na ok 30 min. Bitą śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy dwie galaretki przygotowane wg przepisu na opakowaniu i miksujemy. Taką piankę nakładamy na masę gruszkową i ponownie umieszczamy w lodówce na ok 30 min. Przygotowujemy polewę czekoladową wg przepisu na opakowaniu i gotową polewamy ciasto. Ciasto ponownie umieszczamy w lodówce, ale tym razem na ok 12 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    Fajny przepis na jesień i nietrudny w przygotowaniu. W sam raz na szybki deser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno smaczny.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to musi być wspaniałe ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to musi być pyszne ciasto, bo składniki zachęcają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !