Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
7
kukurydza konserwowa
1
Fasolka czerwona z puszki
100
fasolka biała niekoniecznie
1
majonez
do smaku
musztarda
do smaku
Sklep Prymat
jabłka
2 duże, słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę.dodajemy fasolki,kukurydzę.Dodajemy majonez wymieszany z musztardą i cukrem .Mieszamy sałatkę.Dopiero teraz obieramy jabłka i kroimy w kostkę.Znów mieszamy tak aby jabłka schowały się w majonezie wtedy nie zczernieją.Na końcu dodajemy lubczyk posiekany jak pietruszka drobno.Mieszamy.Lubczyk nie jest konieczny ale daje fantastyczny smak.Musi być świeży lub mrożony.Nigdy suszony.Polecam bo warto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak