Sposób przygotowania

Pozostałe skłądniki:

margaryna do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy
cukier puder do posypania babki


Margarynę roztopić i przestudzić.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Umyte śliwki przekroić na połówki,wyjąc pestki i pokroić połówki na mniejsze kawałki.Jajka i cukier utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i maślankę,mieszając.Do ciasta wlać letnią margarynę i wymieszać.Formę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy,Posypać kawałkami śliwek,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut.Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mam jeszcze trochę śliwek muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !