Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować,przełożyć do miski i solimy. Wodę która puści kapusta odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule w drobną kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę ,ryż,jajka, kaszę,mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak mielone) Formujemy „gołąbki”Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkl. wody (ewentualnie bulion warzywny – może być z kostki)przykrywamy folia aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp. 180C .podajemy z sosem pomidorowym, udekorowane natką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy sposób na gołabki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !