Sposób przygotowania

Soki grejpfrutowy i limonkowy mieszamy. Filety ułożone w płaskim naczyniu zalewamy wymieszanymi sokami tak aby przykrywało rybę. Marynujemy 15 min. Po tym czasie do marynaty dolewamy sos sojowy i filety odstawiamy na kolejne 15 min. Na rozgrzanym oleju kładziemy filety ryby i smażymy z dwóch stron po 2-3 min. Następnie do marynaty dodajemy wodę i cukier, mieszamy, dolewamy do smażących się ryb i całość dusimy 7 min. W tym czasie ryby pokryją się glazurą. Można podawać udekorowane plastrami limonki. Smacznego

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    poproszę kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Kurcze, muszę poszukać świeżej makreli :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !