Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewki myjemy, obieramy i kroimy w nierówną kostkę. Pora rozdzielamy na liście, dokładnie myjemy i kroimy (w poprzek) na jednocentymetrowe paseczki. Czosnek siekamy.

Pieczarki obieramy i kroimy w grube plasterki. Podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem około 7-8 minut, żeby pieczarki oddały wodę. Do tak przygotowanych pieczarek wrzucamy warzywa i ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i listkiem bobkowym połamanym na 3 części. Smażymy około 5 minut.

Do 1,5 litra zagotowanej wody wrzucamy kostki rosołowe, a następnie warzywa z patelni i gotujemy razem 10 minut.

Następnie zupę przestudzamy i dokładnie miksujemy przy pomocy blendera.

Każdą porcję kremu z brokułów zdobimy porcją drobno startego żółtego sera.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Hm......coś nie bardzo rozumiem niby krem z warzyw z pieczarkami a końcówka przepisu ...do kremu z brokułów??
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    czasem jak szybko piszę, to nie patrzę na akran i jak się zagapię, to potem wychodzą takie kwiatki... Jak zajrzysz na przepis kremu z brokułów, to zobaczysz, że proponuję go z groszkiem ptysiowym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Och, jak ja lubie takie kremowe, geste zupki :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak by nie było ale zupa pożywna :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo mi smakują takie zupki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !