Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka po włosku

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki
25 dkg
olej
4 łyzki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
cukier
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
papryka zielona
1 szt
papryka żółta
1 szt
bulion
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
pomidory bez skóry
850 puszka
tymianek
1/2 łyżeczki
cebula
3 szt
karkówka
60 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po włosku

oczyścić i umyć paprykę.pokroić w cienkie paski.Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni.Dusimy paprykę przez 3 minuty, zdejmujemy z patelni.Rozgrzewamy resztę oleju, smażymy kotlety po 5 minut z każdej strony.Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni. Obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę.Dusimy na tym samym tłuszczu ok 3 minuty.Pomidory z syropem przecieramy przez sito dodajemy przecier do cebuli.Dodać rosół ,koncentrat oraz listek laurowy.Doprawiamy sola ,pieprzem,cukrem i tymiankiem.Zwiększamy ogień aby odparować sos i jeszcze raz doprawiamy do smaku.Kotlety włożyć do sosu na wierzch kładziemy paprykę Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 min. Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać z mięsem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak