Sposób przygotowania

1.

Żółtka ucieramy z cukrem i 3 łyżkami śmietany.
2.

Pozostałą śmietanę zagotowujemy z laską wanilii.
3.

Wlewamy powoli gorącą śmietanę do żółtek i mieszamy aż zgęstnieje.
4.

Gotową masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby ostygła.
5.

Na końcu dodajemy kawę i mieszamy.
6.

Przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika.
7.

Podajemy dobrze zmrożone i dekorujemy listkami świeżej mięty.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    akurat kawowe lubię najmniej
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    a ja za to bardzo lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    martalobos

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !