Sposób przygotowania

Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszając prażyć 5 minut.

Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych tłuszczem formach o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Upiec dwa placki.

Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Coś smacznego....
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    a najlepiej jeść karpatkę w karpatach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam karpatkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !