Sposób przygotowania

1 Przygotowujemy galaretki (każdą osobno)(najlepiej każda w innym kolorze daje ładny efekt)

2 Po ostudzeniu galaretek wyjmujemy z miseczek i kroimy w kosteczke najlepiej ok 1cm.

3 Pokrojoną kosteczke galaretki odkładamy na bok i bierzemy się za robienie ptasiego mleczka.

4 Mleko podgrzewamy wraz z żelatyną aż do dokładnego rozpuszczenia się żelatyny

5 Ucieramy margarynę z cukrem pudrem, stopniowo dodając żółtka aż do momentu kiedy zrobi nam się ładny puch.

6 Białka ubić na sztywną pianę.

7 Przestudzone mleko (zmieszane z żelatyną) wlewamy powoli do wcześniej przygotowanej masy cały czas mieszając,

8 Po wymieszaniu mleka z masą dodajemy pianę z ubitych białek.

9 Po dokładnym wymieszaniu na jednolitą mase dodajemy wcześniej przygotowane galaretki (oczywiście pokrojone w kostke) i delikatnie mieszamy z masą tak aby galaretki się nie porozwalały.

10 Wszystko razem w formie wkładamy do lodówki aż stężeje. Najlepiej zrobić to na noc.

Bardzo dobry deser na przyjęcia, po rozkrojeniu prezentuje piękne barwy.
Galaretki można kupić inne ja osobiście robie z takimi jak podalem w przepisie.

Życzę smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    uwielbiam ptasie mleczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !