Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka jajek, proszek do pieczenia, cukier, margarynę zagnieść na kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, drugą podzielić na 2 mniejsze części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wstawić do lodówki na około 30 minut, a na blachę wyłożyć pierwszą część ciasta, następnie dżem, zetrzeć jedno ciasto z lodówki, ubić piane i wyłożyć na ciasto, a na końcu potarkować schłodzone ciasto. . Piec w 180 stopniach przez ok 1 godzinę. Dżem porzeczkowy nadaje miłego kasku ciastu!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie i często go robię .
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie i często go robię .
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie i często go robię .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię Pleśniak z dzęmem
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    och moja mama kiedyś kiedyś często to piekła;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pyśzne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !