Sposób przygotowania

Ugotowany ryż łączymy z masłem, przyprawami i zieleniną, wkładamy na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania. Powierzchnie wyrównujemy, łyżką cedzakową formujemy 4 wgłebienia, do kazdego wbijamy jajko, delikatnie solimy i wstawiamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika. Gdy białka jajek sie zetną (5-7 min.) potrawę zalewamy smietaną wymieszana z utartym serem i ponownie wstawiamy na kilka min. do piekarnika. Danie jest gotowe, gdy sos śmietankowo-serowy lekko się zrumieni. Danie podajemy w naczyniu, w którym potrawa się zapiekała.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    polecam wszystkim
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !