Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz szklanką cukru pudru i szczyptą soli. Dodać miękką margarynę oraz śmietanę i szybko wyrobić ciasto. Rozwałkować placek i wyłożyć nim natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę. Wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni)podpieczone ciasto wyjąć i ułożyć na nim owoce. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypać przez sitko pozostałym cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam malinki
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jeszcze na czasie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !