Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane szpinakiem w sosie serowym
całkowitego rozmrożenia. Następnie wrzucamy kostkę rosołową i
czosnek – mieszamy, aż przyprawy dokładnie połączą się ze szpinakiem.
Na koniec dodajemy do smaku maggi.
Tak przygotowany szpinak należy dokładnie odsączyć na sitku i
przełożyć do miski. Wkruszyć ricottę i wymieszać.
Makaron cannelloni ugotować aż będzie średnio miękki (ważne, by go nie
rozgotować, bo będzie się rozpadał).
Mleko podgrzać w garnuszku i dodać 2 serki topione. Mieszać tak długo,
aż serki się rozpuszczą i powstanie gładki sos.
Makaron nadziewać szpinakiem i układać w żaroodpornym naczyniu
wysmarowanym tłuszczem. Zapiekać w temp. 200 stopni przez ok. 20-25
minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować.