Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki
80 dag
miodu sztucznego
50 dag
cukru
0.5 kg
SZKLANKA MLEKA
jajko
4
masła
5 dag
skórki z pomarańczy
10 dag
orzechy włoskie
Soda oczyszczona Prymat
łyżeczka
Sklep Prymat
szczypta soli
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
3 opakowania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

mleko wlewamy do garnka, wsypujemy cukier, wkładamy miód i podgrzewamy. Gdy cukier i miód sie rozpuszczą zdejmujemy z ognia i dodajemy masło, przyprawe do piernika (korzenna) i sol. Po ostudzeniu przelac wszystko do miski, wbic jajka, ubic trzepaczką. Nastpenie dodajemy mąke z sodą i dalej ubijamy. Na koniec dodac bakalie, wymieszac i nakryc sciereczką i odstawiamy na 2 dni do fermentacji. Następnie wkladamy ciasto do 2 waskich wysmarowanych form masłem i wysypanych bulką tartą. Pieczemy ok 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.08.2011 10:08
super
Małgorzata106 22.02.2011 12:46
pyszne ciasto
Magdalena/26Mooi 24.11.2010 19:35
będzie słodko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak