Sposób przygotowania

Burak wcześniej ugotować w skórce , obrać i pokroić w kostkę.
Na pokrojonych w kostkę selerze, marchwi, całej pietruszce, liściu laurowym ugotować wywar z dodatkiem soli i pierzu.
Dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę oraz pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki fasolkę szparagową i bób. Gdy warzywa będą miękkie, dodać buraki, natkę , wcisnąć sok z cytryny, i śmietanę rozrobioną z gorącym barszczykiem.

Barszcz ukraiński można przyrządzić z dodatkiem pokrojonej kapusty, ale i bez niej jest równie dobry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !