Sposób przygotowania

I. Ciasto okruszkowe:
Herbatniki 20dkg
Masło 0,5 kostki
II. Nadzienie:
4 jajka
4 żółtka
3 szklanki soku z cytryny
1 szklanka cukru
3 łyżki masła

Ciasteczka zmiksować, po chwili dodać 0,5 kostki masła, ponownie zmiksować. Włożyć ciasto w formę tarty i piec ok 10min. w tem 180 stopni

Nadzienie: do rondelka włożyć-
wszystko co w punkcie II, masło dodać na samym końcu. Mieszać na średnim ogniu tak długo aż krem zgęstnieje. Na wcześniej upieczony spód wlać krem i ułożyć borówki. poczekać aż krem ostygnie i później włożyć do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !