Sposób przygotowania

Składniki na ok. 500g ciągutek.

W garnku mieszamy mleko, śmietankę, miód, mąkę i sól (żeby nie powstały grudki, mąkę możemy wcześniej rozmieszać w niewielkiej ilości mleka lub śmietanki). Podgrzewamy. Gdy składniki się już połączą, dodajemy masło i całość zagotowujemy. Garnek zdejmujemy z ognia, do masy dodajemy posiekane orzechy i przekładamy ją do prostokątnej formy (wym. 20 x 10 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Czekamy, aż wystygnie. Kroimy na kawałki i zawijamy w papierki (można użyć np. papieru do pieczenia). Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ale świetne, przypomina mi się dzieciństwo!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !